خبر
گفتاری پیرامون حجّ برائتی توسط حجت الاسلام و المسلمین ادبی؛

برائت از شرک، مقدمه ورود به وادی توحید

به گزارش معاونت گفتمان سازی مرکز تخصصی تمدن نوین اسلامی، حضرت امام خامنه ای حفظه الله در دیداری که با جمعی از کارگزاران حجّ در تاریخ 17/02/1403در مورد «حجّ برائتی» نکات بسیار مهمی را بیان کردند که به همین منظور سوالاتی را پیرامون این مسئله از برخی اساتید این مرکز پرسیده شده و پاسخ های ایشان را هم به صورت متن و هم به صورت کلیپ آماده کرده و تقدیم شما می گردد. اولین مصاحبه تعلق دارد به جناب استاد حجت الاسلام و المسلمین ادبی استاد درس «قیام و انقلاب در قرآن و روایات» این مرکز که در ادامه می آید.

استاد ادبی گفت: درحجّ یکی از اموری که مورد تایید و تاکید می باشد، مسئله «برائت» است. یکی از فلسفه های برائت در عبادات این است که: انسان وقتی وارد یک وادی معنوی می شود، بیشتر گرایش به جنبه های جذبی آن عبادت دارد و توجه زیادی به امور دفعی عبادت ندارد.

وی در ادامه ضمن تبیین مفاد عظیم ذکر «لااله الاالله» تصریح کرد: از جهت عقلی اگر عبادتی، برائت مقدمه آن نباشد، جاذبه های آن عبادت هم معنی پیدا نمی کند. به همین دلیل است که در ذکر شریف «لااله الاالله» ابتدا نفی می‌کند الهه‌های غیر از خداوند متعال را و به همین صورت هست در زیارت عاشورا که ابتدا «لعن» به دشمنان هست و سپس «سلام» ذکر می شود.

حجت الاسلام والمسلمین ادبی در پایان در ضمن یک مثال ساده، اهمیت برائت در عبادات را اینگونه تبیین کردند: برائت در عبادات یک مسئله ریشه ای است چون فرد تا از یک سری رذائل اخلاقی و آلودگی های نفسانی جدا نگردد، قادر نخواهد بود که طهارت و معنویت عبادات را درک کند. به طور مثال زمانی انسان می تواند از منافع شیر بهره ببرد که این شیر در یک ظرف تمیز جای داده شود والا اگر ظرف کثیف باشد، شیر هر اندازه که مفید باشد پس از برخورد با کثیفی ظرف، مضر می شود. در مقوله حج نیز همینگونه است، ابتدا فرد می باست از شرک و مصادیق شرک که در این عالم وجود دارد، برائت جوید، سپس این توانایی را دارد که پا در وادی توحید نهد.

برای تماشا و دانلود کلیپ کلیک کنید

پایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید