به گزارش معاونت گفتمان سازی مرکز تخصصی تمدن نوین اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین دکتر ابوطالبی استاد درس روش تخصصی تحقیق در تاریخ، ضمن تبیین تقابل تاریخی جمهوری اسلامی ایران با رژیم جعلی اسرائیل، بیدرای جهانی که امروز در سراسر دنیا به واسطه جنگ در غزه به وجود آمده را دارای اهمیت ویژه دانسته که نباید به سادگی از آن عبور کرد. در ادامه متن کامل بیانات به همراه فیلم ایشان تقدیم نگاه پرمهر شما میگردد.
مقابله با اسرائیل، سیره مستمر علمای تشیع از قبل انقلاب
بحث مقابله و مواجهه علمای شیعه با رژیم صهیونیستی، یک بحث تاریخی است که به پیش از تاسیس رسمی این رژیم بازمی گردد. در زمانی که یهودیان به سرزمین فلسطین مهاجرت می کردند و اقدام به خریداری زمین های فلسطینیان می کردند، در همان زمان از مرحوم محمد حسین کاشف الغطاء استفتاء کردند در مورد فروش زمین به یهودیان؛ ایشان پاسی بدین مضمون دادند که «فروش زمین به یهودیان به مثابه جنگ با خدای متعال می باشد و شرعا جایز نیست».پس از تأسیس رسمی رژیم اسرائیل علمای شیعه در همه ادوار به صورت پیوسته به مخالفت با این رژیم پرداخته و برای یاری رساندن و نجات مردم فلسطین همواره در تلاش بودند.
اعزام به فلسطین آرزوی 70 ساله ایرانیان برای مقابله با فلسطین
در اواخر دهه 20حدود 70 سال پیش بحث ثبت نام برای اعزام به فلسطین توسط گروه فدائیان اسلام مطرح که مورد تایید حضرت آیت الله سیدمحمد تقی خوانساری(ره) قرار گرفت. در همین ایام حضرت آیت الله بروجردی ره نسبت به رسمیت شناختن رژیم اسرائیل اعتراض کردند. در نجف نیز وقتی کار برای مردم فلسطین دشوار شده بود علما و مراجع نجف از جمله حضرات آیات خوئی و حکیم رحمهماالله، مراسمات دعا برای رفع مشکل فلسطینیان برگزار کردند.
آبرویی که علامه طباطبایی برای فلسطینیان خرج کرد
کمک رسانی مادی یکی دیگر از اقداماتی بود که علمای شیعه برای یاری رساندن به مردم فلسطین در آن دوران انجام دادند. موافقت با صرف بخشی از وجوهات شرعی، اعلام شماره حساب بانکی توسط علما و مراجع نظیر علامه طباطبایی، آیت الله مرعشی و شهید مطهری رحمهم الله، برای جمع آوری کمک های مالی، بخشی از اقداماتی بود که علما و مراجع در راستای کمک به فلسطینیان انجام دادند.
حتی حق اعتراض لسانی را نیز به اسرائیل نداشتیم
دشمن نیز از طریق نفوذ گسترده ای که در ایران داشت برخی اقدامات از جمله ممنوع بودن سخنرانی برعلیه اسرائیل در منابر توسط سخنرانان مذهبی را توسط عمال خود انجام می داد تا به خیال خود مانع از گسترش اسرائیل ستیزی در ایران شود. این مواجهات علما قبل از انقلاب بوده و اسناد آن هم به وفور موجود می باشد. در مقطعی حتی از برخی مراجع استفتاء شده که «اگر مسلمانی با هدف دفاع از مردم فلسطین به آنجا رفته و در این راه کشته شود، آیا شهید محسوب می شود؟ پاسخ داده اند، بله شهید محسوب می شود.»
وقتی حکام عرب هنوز غیرت داشتند
بحث مقابله با اسرائیل نه تنها در ایران مطرح بود بلکه کشورهای عربی هم در ابتدا به مقابله با اسرائیل برخاستند و جنگی که معروف به «جنگ اعراب» می باشد مربوط به مقابله برخی از کشورهای عربی با اسرائیل است و اکثر کشورهای عربی اسرائیل را در سازمان ملل به رسمیت نشناختند. اما متاسفانه بعدها حکام عربی به کشور فلسطین خیانت کرده و با رژیم اسرائیل دست دوستی دادند.
جمهوری اسلامی ایران، مقتدای جهانیان می شود
در عصر کنونی اسرائیل در دو عملیات «طوفان الاقصی و وعده صادق» ضربات سنگینی را هم از جهت نظامی و مالی دریافت کرده و هم در جامعه بین الملل وضعیت بغرنجی را تجربه می کند. نفرت و انزجار جهانی که در پی جنایات این رژیم در غزه به وجود آمده به اندازه ای است که در برخی از کشورهایی همانند آمریکا و اسرائیل تجمعات و تحصنات بسیار بزرگی به منظور حمایت از مردم مظلوم غزه، در این چند وقت اخیر اتفاق افتاده. سیاست اسلامی و انسانی جمهوری اسلامی ایران از آرمان فلسطین در این چند دهه گذشته و به خصوصه پس از عملیات وعده صادق، اولا حقانیت مذهیب تشیع را به جهانیان ثابت کرد، و ثانیا جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک الگوی راستین حمایت از مظلوم برای کشورهای جهان معرفی کرد.
بیداری جهانی، مقدمه ظهور منجی
یک مسئله بسیار مهم و اساسی اینکه همانطور که امام خامنه ای حفظه الله فرمودند: « قضیهی فلسطین کلید رمزآلود گشوده شدن درهای فرج به روی امت اسلامی است» هیچ بعدی ندارد که یک بیداری جهانی نسبت به ظالم و تحقق عدالت و تشنگی مردم برای ظهور برپاکننده عدل، بعد از این جنگ رخدادها در غزه در حال رخ دادن است و امیدوار هستیم که ان شاالله مقدمه ظهور حضرت صاحب العصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) شود.